Familj, Vardag

han bestämde sig för att ta sitt liv och går ut för ett sista bloss, men då hörs ett prassel i buskarna!


bildkälla YouTube

Marino led av en allvarlig posttraumatisk stress när han gjorde sin militärtjänst i Irak. Han hade så mycket ångest att han bestämde sig för att ta sitt liv.

”Jag ville inte ta itu med det längre,” sa Marino. ”Jag tog ut en av mina knivar, skrev brevet på min dator och gick ut för att röka en sista cigarett.”


bildkälla YouTube

Det var då han hörde ett ljud utanför kasernerna vid Fort Riley i Kansas som inte bara skulle förändra sitt liv utan även livet för andra veteraner som lidit av samma åkomma.

Plötsligt kom det en svartvit katt ut från buskarna. Den gick fram till honom och började gnugga sig mot benet. Tårarna sprutade ut säger han i sitt filmklipp. Kanske visste jag att det inte var något som jag kunde hantera.


bildkälla YouTube

”Jag slutade tänka på alla mina problem och började tänka på hans problem och vad jag kunde göra för att hjälpa honom”, sa Marino.

kattunge heter ”Scout” och Marino började att mata Scout varje dag. Så småningom började Marino att dejta en tjej och de bestämde sig för att gå till en adoptionsbyrå, eftersom Scout hade en så positiv inverkan på Marinos och hans välbefinnande.


bildkälla YouTube

Marino fick skriva på ett papper om att få ta hand om och adoptera kattungen.

Marino berättar att Scout har gjort så att han har börjat äta bättre, träna och sluta röka.

Marino blev så småningom frigiven från armén. Han gifte sig med sin flickvän Becky. Han tog en magisterexamen i klinisk rehabilitering och psykisk hälsorådgivning och fick sen ett jobb på Veteranavdelningen.

”Enligt min mening så gillar riktiga män katter,” berättar han.

Se Marinos historia i klippet här nere.

Vänligen dela detta med dina vänner och familj.