Djur

Fågeln hade förstörda ben. Men det mannen gjorde då är så otroligt fint!

Jag tror garanterat att den här historian har vi alla nytta av att läsa och den gjorde mig definitivt på bättre humör idag!

En liten Mockingbird (Härmfågel) hamnade nyligen på California Wildlife Center. Den kunde räddas och tas om hand efter att en man insåg att hans fötter var deformerade. Fågeln hade stora problem att gå och man förstod direkt att något måste göras.


bildkälla

Av utseendet att döma led förmodligen fågeln av smärtor men tack och lov fanns en lösning bara ett kreativt beslut längre bort. Ett team av veterinärer tog sig an uppgiften att skapa en liten uppsättning skor till den lilla fågeln. De tillverkade skorna av små kartongbitar.


bildkälla

Skorna var utformade för att hjälpa till att justera fågelns fötter så att de kom tillbaka i rätt position. Det tog bara en vecka och hans fötter var fixerade igen. Han kunde senare återgå till det normala livet utomhus.

De tog bort de små provisoriska skorna och släppte ut fågeln i naturen. Jag tror att vi alla kan dra nytta av att ta del av denna lilla solskenshistoria för visst är det fint när man kan göra något så lite men ändå betyder väldigt mycket!