Familj

En tonårstjej ser hur en man i en bil försöker locka till sig ett barn. Då gör hon detta!

Det här är historien om en smart tonårstjej som troligtvis räddade livet på två andra yngre barn genom ett knep hon lärt sig.

Så här börjar berättelsen:

Jag var 16 år i fjol när jag en dag var på väg hem från skolan. Jag ser två yngre skolbarn, som inte kunde vara äldre än 9 år gamla, gick framför mig på trottoaren. Jag antog att de var syskon.

Hur som helst, jag är större och längre än dem och började så småningom komma ifatt, och precis när jag var på väg att svänga in på min gata märkte jag en bil som körde långsamt upp jämsides med dem. Chauffören vevade ner rutan och ropade att de skulle komma.

Mitt hjärta började pumpa för fullt när jag hörde den äldre systern säga ”Men vi känner ju inte dig?”.

Jag satte snabbt kurs mot dem och ropade ”LUCY!, MARK!” (för att jag inte kunde deras riktiga namn), och de tittade på mig. Jag sprang fram och sa: ”Gå inte så snabbt, ni måste vänta på mig!”

Jag låtsades som om jag inte såg bilen som körde bredvid dem och fortsatte gå med dem tills bilen åkt iväg. De frågade mig vem jag var, men jag fortsatte bara säga att de skulle vara tysta tills mannen var helt borta.

När bilen var helt borta följde jag dem hem och sa att de absolut inte får prata med främlingar. Jag förklarade även för deras föräldrar vad som hade hänt och jag tror inte att jag sett en mer tacksam mamma och pappa någonsin!

Dela denna historia med dina vänner på Facebook så sprider vi kunskapen vidare!