Vardag

En smutsig sliten man ber om att få en kopp kaffe. Servitrisens svar är otroligt tänkvärt!

1

Petter Georg Flyers Almgren har gjort ett av Sveriges mest uppmärksammade inlägg på Facebook och när vi läser det kan vi förstå varför.

Så här lyder det.

” Jag går in på ett litet kafé med en vän och vi gör vår beställning. Medan vi sätter oss ned vid vårt bord, kommer två personer in och går fram till expediten – ”Fem kaffe tack, tre av dem till oss och två uppskjutna”. De betalar, tar sina tre koppar och går.

Jag frågar min vän: ”Vad är en uppskjuten kaffe?”
Hon svarar: ”Vänta ska du få se”.

Ytterligare några kommer in på kafét. Två kvinnor beställer varsin kaffe, betalar och går. Nästa beställning uppgår till sju kaffe och görs av tre advokater: ”Tre till oss, och fyra uppskjutna”.

Medan jag fortfarande funderar över vad detta med uppskjutet kaffe är, njuter jag av den fina utsikten och det soliga vädret. Plötsligt öppnas dörren och en man med sjabbiga kläder och som ser ut som en tiggare, går fram till servitrisen och frågar vänligt: ”Har ni uppskjutet kaffe?”

Det är enkelt – människor betalar i förskott för en kaffe som tillägnas den som inte har råd att betala för en varm dryck.

Traditionen med uppskjutet kaffe startade i Neapel, och har sedan spridits över hela världen. På vissa ställen, kan man förutom uppskjutet kaffe, även beställa smörgåsar eller hela måltider. ”

Vad tror ni, borde vi börja med samma sak i Sverige? ♥

Dela för att sprida detta, och om du vill att vi ska börja med detta i Sverige!