Familj, Vardag

En lärares brev till sina elever före ett prov får människor att brista ut i tårar!

1
Wimp

Mamman förstod först inte varför hennes son Rylan hade börjat gråta mitt under en lektion i skolan. Han berättade för henne att han blivit generad över det som hade hänt. När hon fick reda på varför blev hon snabbt överväldigad och förstod att hon var tvungen att dela anledningen med hennes familj och även på Instagram. Orsaken var ett brev från Rylans lärare till sina tredje klass-elever.

Prov som elever gör i skolan kan aldrig definiera helheten av en människa. Dessa tester säger ingenting om hur du är som person, dina konstnärliga talanger eller om du har andra stora passioner eller begåvningar.

Så här löd brevet

”Nästa vecka kommer du få göra ett ISTEP-test för matematik och läsning. Jag vet att många av er har pluggat hårt men det är en sak ni bör känna till.

Dessa tester kan inte bedöma vad som gör just dig speciell och unik. De människor som skapar dessa tester vet inte vad ni har för mål i livet och dom känner inte er på samma sätt som jag gör, eller som er familj gör.

De känner inte till att några av er talar flera språk, eller att du älskar att sjunga och måla. De har inte sett din naturliga talang för dans. De vet inte att dina vänner litar på dig att du finns där för dem, att ditt skratt kan lysa upp den mörkaste dagen.

De vet inte att du utövar idrott, undrar om framtiden, eller att du ibland hjälper din lillebror eller lillasyster efter skolan. De vet inte att du är snäll, pålitlig, och tankeväckande och varje dag försöker du göra ditt allra bästa.

Slutpoängen du får från dessa tester kommer att säga något, men definitivt inte allt. Dessa tester kan inte definiera dig. Det finns så många olika sätt att vara smart på.

Du är smart! Du är tillräckligt! Du är ljuset som lyser min dag och anledningen till att jag är glad att få gå till jobbet varje dag. Så, mitt i alla dessa tester, kom ihåg att det inte finns något sätt att testa alla de fantastiska och otroliga egenskaper som gör dig till den du är.

Allt jag begär är att du gör ditt bästa och aldrig ger upp. Du har arbetat hårt för detta ända sedan förskolan och du är redo! Jag tror på dig!”

1Dela detta fantastiska brev med dina vänner på Facebook!