Humor

En bonde står och passar en stor flock får

En bonde övervakar en stor grupp får som betar på fjället när en helt ny BMW plötsligt dyker upp på vägen nedanför. En ung man klädd i en Broni-kostym, Gucci-skor, Ray Ban-solglasögon och en YSL-slips tittar ut genom bilfönstret och ropar till bonden: ”Om jag kan räkna antalet får du har på betet, kan jag ta med mig ett av dem då?”

Bonden betraktar killen och den utspridda fårflocken och svarar: ”Det verkar vara en rimlig överenskommelse – det är okej för mig.”

Killen kör BMW:n fram till bonden, tar fram en Dell Notebook, lägger den på motorhuven och öppnar den. Han använder Nokias senaste 3G-telefon för att ansluta till en NASA-webbplats på internet. Därefter kopplar han upp sig till ett GPS-satellitnavigeringssystem, hämtar den exakta positionen och matar den in i en annan NASA-satellit.

Denna satellit skannar betesområdet med en ultrahögupplöst kamera. Sedan öppnar han den digitala bilden i Adobe Photoshop och överför den till Image Processing Facility i Hamburg via internet. Inom några sekunder får han ett e-postsvar som säger: ”Bilden är behandlad och data är sparad.”

Sedan loggar han in på en MS-SQL-databas via ODBC och kopplar upp sig till ett Excel-dokument med hundratals avancerade formler. Efter att all data har bearbetats skickar han den via e-post till en Xircom och får omedelbart svar.

Slutligen skriver han ut en färgstark rapport på sin miniatyr-High-Tech HP Color LaserJet-skrivare och kollar den sista sidan: ”Du har exakt 1586 djur”, säger han.

”Det stämmer”, svarar bonden. ”Du kan ta med dig ett av fåren.”

Killen väljer ett av fåren och försöker placera det i bagageutrymmet på sin BMW. Då säger bonden: ”Om jag kan säga exakt vad du arbetar med, kan jag då få tillbaka fåret?”

Killen funderar en stund och accepterar sedan utmaningen. ”Du är konsult”, säger bonden.

”Det stämmer”, svarar killen. ”Hur kunde du veta det?”

”Bra,” svarar bonden, ”du kom hit utan att bli ombedd. Du skulle ta betalt för något jag redan visste. Du erbjöd dig att lösa ett problem som ingen hade bett dig om att lösa, och du vet egentligen ingenting om den här branschen. Så, jag skulle vara tacksam om du öppnade bagageutrymmet och gav tillbaka min hund!