Vardag

En arbetslös söker arbete som städare på Apple

En arbetslös man söker ett jobb som städare på Apple. Personalchefen kallar honom till intervju och ber honom genomföra ett arbetsprov. Testet utfaller till belåtenhet och personalchefen meddelar honom följande.

Ni får jobbet. Var god lämna er e-post så ska jag skicka nödvändiga formulär för underskrift. Mannen svarar att han varken äger någon dator eller har någon e-postadress.

Personalchefen säger att utan e-post kan du inte få jobbet. Mannen lämnar förtvivlat byggnaden. Han har endast 5 dollar i fickan. Han går in på närmaste mataffär och köper 5 kilo tomater.

Han går sedan från dörr till dörr och säljer tomaterna och på så sätt fördubblar han sitt kapital. Han gör samma sak fem gånger och till sist har han fått ihop 160 dollar.

Han inser att han hittat ett sätt att förtjäna sitt uppehälle och börjar nu tidigt om morgonen och kommer hem först sent på kvällen. Varje dag fyrdubblar han sitt kapital.

Snart köper han sig en liten bil, senare en lastbil och till sist har han en hel fordonspark, nödvändig för att kunna genomföra alla leveranser.

Inom 5 år äger han en av de största livsmedelskedjorna i USA. Han börjar fundera på sin framtid och tar kontakt med en försäkringsmäklare för att diskutera hur han och övriga familjen ska få ekonomisk trygghet.

Efter att ha fått tips är mäklaren och mannen överens och mäklaren frågar nu efter mannens e-postadress så han kan skicka nödvändiga formulär för underskrift.

Mannen svarar att han varken äger någon dator eller har någon e-post.

Mäklaren säger:
– Konstigt. Ni har byggt upp ett helt imperium och ni har ingen e-post.
Tänk vad ni kunde åstadkommit om ni hade haft en dator!

Mannen svarar:
– Ja, då hade jag jobbat som städare på Apple.