Djur

Elefanten räddades efter 50 års djurplågeri. Tårarna rinner när han inser att han blivit befriad!

Det är alltid fantastiskt när vi kan få dela med oss av när djur räddas från tragedier. Trotts de fruktansvärda förhållanden som leder till det triumferande ögonblicket kommer många att börja att gråta när de läser detta.

En underbar och majestätisk elefant som heter Raju föddes för 50 år sedan i Indien. Men tyvärr blev han utsatt för hårda missförhållanden under nästan hela sitt liv. Hans ägare kedjade fast honom i ett rum och använde honom som tiggare.

Raju hade också sålts vid flera tillfällen för att användas vid bröllopsceremonier. Något som i stort sätt är en normaliserad handling i Indien.

Lyckligtvis kom dagen då han blev räddad från det fruktasvärda liv han levde. När ”SOS Wildlife” fick höra om Raju och hans fruktansvärda omständigheter samlade de ihop tio anställda vildexperter samt 30 poliser för att frigöra den stackars elefanten. Han fördes 350 mil bort från sitt tidigare ”hem”.

Vid ankomsten sade ”SOS Wildlife”-anställda att Raju såg lättad ut och att han även hade började gråta. ”Det var ett väldigt känslomässigt ögonblick för oss, för vi har aldrig sett en elefant skrika så” sade Kartick Satyanarayan, grundare av ”Wildlife SOS”.

Se det hjärtskärande videoklippet nedan när Rajus har räddats. Många tack till ”SOS Wildlife” och andra djurräddningsåtgärder som gör historier som dessa till verklighet!