Djur

Dykaren blev förvirrad över delfinens ovanliga beteende – men när den simmade närmre förändrades allt! 
Delfiner är på många sätt en mystisk men fascinerande djurart. Att se hur de glider elegant genom vattnet ger närmaste grund för reflektion.

Hastigheten kan nå imponerande 60 km/h, men det finns mer till denna varelse än goda atletiska förmågor. De har en intelligens och lekfullhet som många faller för. Av naturen är de också väldigt sociala.

En kombination av lekfullhet och nyfikenhet har resulterat i att delfiner ofta ses i situationer nära människor. Inte sällan kan du se delfiner simma längs de vågor som bildas från mindre båtar.

Liksom människor är mödrar och barn oskiljaktiga. Efter födseln bildas ett unikt band som formas under vattenytan där moderen lär barnen om farorna i livet.

När en dykare fann sig på grunt vatten upptäckte han att det var något speciellt med delfinen. Det var som om något föll ner från undersidan av delfinen, vilket i sin tur ledde till en oregelbunden översvämning. Det skulle visa sig att delfinen var gravid!

Medan sekunderna fortskred blev de mer och mer övervakade av den nya världsborgen. Till slut fick de se den lilla delfinen i all sin prakt.

Kolla in den underbara händelsen i klippet här nere.