Musik, Vardag

Doktorn börjar sjunga för den sjuka flickan. Flickans dans är den sötaste jag sett!

Musik har förmågan att läka människor. När man har haft en dålig dag sätter man ofta på sin favoritlåt för att må bättre. Det löser inte problem, men det kommer att kännas bättre för stunden. Detta är anledningen till att många läkare och sjuksköterskor uppmuntrar till musik eller t.o.m. sjunga för patienter när de är på sjukhuset. Det hjälper helt enkelt till att bli frisk.

Läkaren i videon tog på sig uppgiften att göra skillnad och hjälpa sjuka barn att få en dräglig dag på sjukhuset. Här ser vi Dr. Paulo Martins spela gitarr, men det finns mer därtill.

Dr Martins är inte den enda stjärnan i filmen. Han åtföljs av en liten patient som heter Sophie. Han gick från rum till rum och spelade och sjöng för de sjuka barnen. Sophie fick ett speciellt intresse för denna läkare. Hon väntade tålmodigt på honom i korridoren och när han var klar med att sjunga, insisterade hon på att han skulle fortsätta.

Den 17 månader gamla flickan kämpar med ett dåligt immunförsvar och har kämpat sig igenom många svåra behandlingar. Diagnosen och behandlingarna har varit fruktansvärda för henne. Så det här är verkligen något hon behöver.

Sophie är ett stort fan av Dr. Martins och klippet nedan visar hur användbar denna metod är för läkandet. Hon är bedårande och Dr. Martins är en hjälte som försöker underhålla dessa små barn när de behöver det som mest.

Klicka på klippet nedan och se Sophie dansa till musiken. Lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet och berätta vad du tyckte.