Vardag

Det här är en lärdom för oss alla, oavsett vilket skede i livet vi befinner oss i.

via metaspoon
En ung kvinna gick till sin mormor för att berätta om sitt liv och hur svårt hon hade det. Hennes make hade varit otrogen och hon var helt förkrossad. Hon visste inte hur hon skulle göra och ville ge upp. När ett problem löstes uppstod genast ett nytt.

Hennes mormor tog henne till köket. Hon fyllde tre kastruller med vatten och satte dem på spisen. I den första lade hon morötter i, den andra lade hon ägg och i den tredje malda kaffebönor. Hon lät dem börja att koka utan att säga ett ord.

1

Hon stängde av plattan efter 20 minuter. Hon tog upp morötterna och äggen och lade dem i en skål och hällde upp kaffet en i kopp.

Hon vänder sig till hennes barnbarn och säger ”berätta vad du ser”

Morötter, ägg och kaffe, svarade hon. Hennes mormor bad henne att känna på morötterna. Hon gjorde det och konstaterade att de var mjuka. Mormor bad barnbarnet att skala ägget. Då såg hon att ägget var hårdkokt. Slutligen sa hennes mormor att barnbarnet skulle smaka på kaffet. Barnbarnet log när hon smakade på det goda kaffet. Barnbarnet frågade sedan: Vad betyder nu detta mormor?

Mormor förklarade för henne att var och en av dessa objekt hade samma motgångar, nämligen kokande vatten.

Alla de tre objekten reagerar olika.

Moroten är stark, hård och obeveklig. Efter att moroten har utsatts för det kokande vattnet mjuknas den och blir svag.
Ägget var bräckligt. Det tunna yttre skalet har skyddat det flytande inre, men efter att det kokats blev insidan härdad.
De malda kaffebönorna var unika. Men efter att det hade kokats hade det förändrat vattnet.

2
Vilken av dessa är du? Frågade hon sin dotterdotter, när motgång knackar på din dörr, hur reagerar du? Är du en morot ett ägg eller en kaffeböna?

Vilken av dessa är jag? Är jag den morot som verkar stark, men med smärta och motgångar? Måste jag vissna och blir mjuk och förlorar min styrka?

Är jag ägget som börjar med ett formbart hjärta men förändras av värmen? Efter ett dödsfall, en separation, ekonomiska svårigheter eller en rättegång, har jag blivit härdad och hård? Ser mitt skal likadant ut? men på insidan är jag bitter och hård med en stel ande och ett härdat hjärta?

Eller är jag en kaffebönan? Bönan förändrar faktiskt det varma vattnet, omständigheterna ger smärta. När vattnet blir varmt, släpper den doft och smak, om du är som en böna när saker är som värst blir du till det bättre och förändrar situationen omkring dig, du höjer dig till en annan nivå?

Hur hanterar ni motgångar? Är du en morot, ett ägg eller en kaffeböna?

Hoppas att du har tillräckligt med glädje för att göra livet sött, stöter på lagom många händelser för att göra dig stark och lagom många sorger för att göra dig mänsklig och tillräckligt med hopp för att göra dig lycklig.

De lyckligaste människorna har inte det bästa av allt, de bara göra det bästa av allt som kommer på deras väg. Den ljusaste framtiden kommer alltid att baseras på en bortglömd dåtid och du kan inte gå vidare i livet fören du släpper dina tidigare misslyckanden och sorger.

När du föddes grät du och alla omkring dig log.

Lev ditt liv så i slutet är Du den som ler och alla runt omkring dig gråter.

Må vi alla vara som KAFFE!

Om du känner någon som kanske gillar detta, klicka på ”Dela”