Humor

Den giriga mannens val

Hennes make hade arbetat hela sitt liv och sparat varenda öre. På grund av detta hade hans fru fått undvara mycket, eftersom han helt enkelt var girig och skulle inte dela så mycket som ett öre av sina surt förvärvade pengar. Han förlitade sig inte på bankerna så han hade alla sina pengar i kontanter hemma.

Han trodde också, eftersom det var han som hade tjänat pengarna, att han borde få bli begravd med sina pengar. Strax innan han dog, sade han: ”Lyssna, när jag dör så vill jag att du lägger alla mina pengar i kistan!.”

Hans fru var en ärlig kvinna, och det visste han, så han var säker på att hon skulle hålla sitt ord den dagen han dog och skulle begravas, och lägga alla pengar i hans kista.

Mannen dog en dag men precis innan begravningen kom änkan på en plan, men eftersom hon var en ärlig kvinna så var det viktigt för henne att hålla vad hon lovat. Det hon gjorde var GENIALT!

Under begravningen satt änkan på den främsta bänken, klädd i svart. Hon hade en skolåda i famnen, jämte henne satt hennes bästa vän Astrid. Den döda mannen låg i öppen kista.

När ceremonin var färdig ropade hon ”Vänta lite” , så gick hon upp till kistan med skolådan och la den i kistan, så stängdes kistan och blev utburen!

Så säger hennes bäste vän Astrid: ” Jag hoppas verkligen att du inte var dum nog att lägga alla hans pengar i kistan?”

Änkan svarade: ”Jo då, det gjorde jag, jag är en ärlig kvinna och jag kan inte ljuga. Jag lovade honom, och jag höll mitt löfte”

”så du menar att du verkligen la ALLA pengarna i hans kista?” Frågade Astrid igen.

”Javisst” svarade änkan. ”Jag samlade ihop alla pengarna och satte in dem på mitt konto, sedan skrev jag ut en check för hela beloppet och la den i skolådan!