Vardag

Den gamla damen tyckte att hon hade fula händer. Då ställde sjuksköterskan frågan som hyllas i hela världen

Underbara människor som jobbar på äldreboenden och andra vårdenheter utför fantastiska saker varje dag. De ägnar sin vardag åt att skapa en trygg och omtänksam miljö för sina klienter, och deras engagemang är en källa till inspiration för oss alla.

En kvinna vid namn ”Brandalyn Mae Porter” är en sådan hjälte inom vården. Hon arbetar som sköterska på ett äldreboende i New York och förstår djupet av sitt ansvar när det kommer till att ta hand om sina klienters fysiska och psykiska hälsa. För Brandalyn är vård mer än bara ett yrke; det är en passion och ett kall som genomsyrar hennes vardag.

Nyligen delade Brandalyn med sig av en berättelse från sitt arbete i den hjärtvärmande Facebook-gruppen ”Love What Matters.” Hennes berättelse kastar ljus över den typ av extraordinära ögonblick som sker på våra vårdinrättningar varje dag. Det var en händelse som inte bara visade Brandalyns professionalism utan också hennes empati och medkänsla.

I sin berättelse beskrev Brandalyn en situation där en av hennes klienter behövde extra omsorg och stöd. Med enastående medkänsla gav hon inte bara den nödvändiga fysiska vården utan tog även itu med klientens psykiska behov. Hennes dedikation och omtanke illustrerar den osynliga tråden av kärlek och omsorg som vävs in i varje handling på dessa vårdinrättningar.

Genom att lyfta fram berättelser som Brandalyns blir det tydligt att de som arbetar inom vården inte bara utför sina uppgifter; de skapar varje dag små mirakel som påverkar människors liv positivt. Deras arbete är en påminnelse om den osjälviska kärlek och hängivenhet som definierar vårdyrket och hur viktigt det är att erkänna och uppskatta deras insatser.

Brandalyn och hennes kollegor representerar den outtröttliga styrkan och hjältemod som genomsyrar vårdsektorn och förtjänar vårt djupaste tack och respekt. Här är inlägget i original. Lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet och berätta vad du tyckte.

”I dag målade jag naglarna på en ny boende på jobbet, och när vi gick igenom färgalternativen nämnde hon att hon ville ha genomskinlig lack. Det första som dök upp i mitt sinne var ’GENOMSKINLIGT?! Det låter inte roligt.’ Jag frågade henne varför hon ville ha genomskinlig lack, och hon svarade, ’Mina händer är fula, jag vill inte dra uppmärksamhet till dem.’ Jag svarade sedan försiktigt, ’Dina händer berättar historien om ditt liv. De berättar historien om kärlek, om omsorg och äventyr. Dessa händer har rört vid och hållit saker som de flesta bara kan önska att få göra en dag.’ Och med det valde hon färgen rosa till sina naglar.

Ibland det vi känner osäkerhet inför, finner andra skönhet i.”