Djur

Den döende valpen överlever mirakulöst, tack vare de här godhjärtade schimpanserna!

Jenny och Jim Desmond har stor erfarenhet av att rädda djur. De driver ”Liberia Chimpanzee Rescue i Västafrika”. En dag när Jenny körde längs en avlägsen väg i Liberia, såg hon en döende hundvalp som var i akut behov av hjälp.

Hon plockade upp valpen och körde den tillbaka. Väl hemma igen gav Jenny och hennes man valpen den akuta medicinska hjälp hon behövde.

Men hundvalpen Snafu var i väldigt dåligt skick, inte bara var hon svulten utan hon hade också infektioner och maskar, så de undersökte henne noggrant, osäker på om hon skulle överleva.

Men efter några dagar blev hennes ögon ljusare och hennes hud började förbättras, så de bestämde sig för att Snafu var redo att presenteras för de andra invånarna i reservatet.

Känslan var lite osäker på hur pass bra hon skulle komma på förbättringsvägen.

Men som tur var hände något fantastiskt! Schimpanserna på gården blev omedelbart kära i Snafu och älskade inte bara henne utan även att hjälpa henne. De blev också lekkamrater.

När Snafu blev större och friskare fortsatte schimpanserna att ta hand om henne, men på grund av hennes storlek blev det nu svårare att kramas.

När Snafu hade återhämtat sig helt, hittade Jenny ett nytt hem till henne i Colorado. Hon lever nu i en kärleksfull familj med två systrar och en mamma och pappa som älskar henne, och det är helt och hållet tack vare de omtänksamma och kärleksfulla schimpanser!

Se Snafus otroliga resa och hennes vänner i klippet här nere och glöm inte att dela vidare!