Vardag

7 saker din kropp gör som du inte hade en aning om!

1

”Hallå!!! Lyssnar du på mig???!” Nej det är inte alltid säkert att personen gör men det handlar inte ignorans. Kroppen kan göra dig temporärt döv. Ja det är faktiskt sant!

Enligt Maria Chait som är en kognitiv neuroforskare vid University College London, blir människor tillfälligt döva när de fokuserar hårt på något som t.ex. ett Sudoku-pussel eller kanske en kille på tunnelbanan med en riktigt obehagligt leende.

Tack vare en process som kallas Inattentional dövhet. Denna process gör hjärnans förmåga att bearbeta ljud väldigt liten när en krävande uppgifter distrahera den.

En annan sak är att människor upplever minnen som en film som spelas upp. Men visste du din hjärna gör subtila ändringar i dessa minnesfilmer på olika ställen i ditt liv? Minnesfilmen stämmer alltså inte alltid helt överens med verkligheten.

Ytterligare en sak som beskrivs i filmen är när vi påträffar ett objekt för första gången tänker vi automatiskt: Kan jag äta det, sätta på det eller kan det döda mig? Ta det lugnt, dessa tankar är helt normala och det finns en logisk förklaring!

Filmen nedanför förklara alla 7 saker kroppen gör med oss som vi inte hade en aning om.

Se den här:
[sc name=”AOLDivStart” ]
[sc name=”AOL COMMERCIAL” ]
[sc name=”AOLDivStop” ]
[sc name=”YouTubeDIVStart” ]

[sc name=”YouTubeDIVStop” ]
[sc name=”CloseCommercial” ]