Vardag

17 nödvändiga råd från personer som fyllt 60

Nyligen ställdes en fråga till personer som var över 60 år. Frågan var: Vilka råd skulle du vilja ge till de som endast har uppnått halva din ålder? Svaren kommer att överraska dig.

Vi rekommenderar att du läser igenom dessa eftersom det är bättre att agera på de ovärderliga råden nu innan det är för sent!

 

1. Folk säger alltid, ”Se till att skaffa ett jobb som du älskar!” Men det är inte det bästa rådet. Rätt jobb är det jobb som du älskar iallafall de flesta dagarna på året, som du kan acceptera och som du kommer kunna betala räkningarna med. Nästan ingen har ett jobb som du älskar varje dag

 

2. Åren går fort. Gift dig inte när du är ung. Lev livet, åk till platser, gör saker. Packa en väska och åka dit du har råd att åka.

 

3. Ta inte livet på för stort allvar. Även om saker ser mörkt och hopplöst ut, försök att skratta åt hur löjligt livet kan vara ibland istället.

 

4. En sann vän kommer att komma springandes om du ringer till den klockan 02:00 på natten. Alla andra är bara vanliga bekanta.

 

5. Den viktigaste personen i ditt liv är den person som samtyckt till att dela sitt liv med dig. Behandla personen väl.

 

6. Barn växer upp alldeles för fort. Gör det bästa av den tid du har med dem.

 

7. Ingen har någonsin som är döende önskat att de hade arbetat mera i sitt liv. Arbeta hårt men prioritera inte arbetet före familj, vänner eller dig själv.

 

8. Du kan leva ett långt liv, eller så lever du bara en kort tid – vem vet.  Men lita på mig när jag säger att du kommer att önska att du tog bättre hand om dig själv i din ungdom.

 

9. Ät och motionera, speciellt om du är diabetiker eller har hjärtproblem.

 

10. Vi har en kort tid på denna jord. Vakna inte upp och inse att du är 60 år gammal och du inte har gjort de saker du drömt om.

 

11. Detta råd kanske inte är så genomgripande som de andra, men jag tycker det är viktigt. Borsta tänderna regelbundet, tandproblem är fruktansvärda.

 

12. Ta inte någon annans råd som facit. Du kan be om råd från någon du respekterar, sedan ta din situation i beaktande och fatta ett eget beslut.

 

13. Saker är bara saker. Håll inte på med materiella ting, Samla på tid och erfarenheter i stället.

14. Uppskatta de små sakerna. Vad menar jag? Tja, det verkar idag som yngre människor bara söker omedelbar tillfredsställelse. Varför inte Istället uppskatta varje ögonblick? Vi får inte stanna på denna galna och underbara planet för evigt och det största nöjet kan hittas i de mest vardagliga ting.

I stället för att skicka ett sms, plocka upp telefonen och ringa någon. Ring din mamma, ha ett samtal om ingenting. De är just de stunder man ska hålla fast vid.

 

15. Betala dina räkningar och håll dig från skulder. Om jag kunde ha sparat alla pengarna själv i stället för att betalt ränta under åren, skulle jag vara en rik pensionär.

16. Svartsjuka förstör relationer. Lita på din partner, för vem annars har du tänkt ha förtroende för?

 

17. Om du har en dröm om att vara eller göra någonting som verkar vara omöjligt, prova det ändå.