Vardag

12 fantastiska trädgårdstips som alla dina grannar kommer att vilja ta del av!

Sommaren är den tid på året då man kan låta massor av vackra och goda saker växa i sin trädgård. Här är några enkla tips som du kan få användning av.

1. Du kanske inte skulle ha gissat det, men bananer är faktiskt en ros bästa vän. Det har visat sig att du inte kommer att hitta ett bättre typ av gödningsmedel för dina rosenbuskar än bananskal. Skär i små bitar och placera dem runt blommans rötter.

2. Om du har krukväxter kan ett enkelt trick hjälpa dem att överleva även den torraste sommaren. Tvista ihop några remsor av tyg och placera ena änden i en burk med vatten och den andra änden i jorden.

1källa

3. Alla vet att amplar kan torka ut väldigt snabbt. Men det finns ett trick för att hjälpa dig med detta. Placera en barnblöja längst ned i krukan och täck över den med jord. Fukten kommer att stanna kvar längre och blommorna kommer inte att torka ut lika snabbt.

4. Om du vill ha mycket jordgubbar kan du täcka över jorden med barr eller gräs. De hjälper dem att behålla fukten och skyddar dem mot insekter.

5. Du kan placera plastgafflar i jorden där du har sått i ett schackbrädemönster för att skydda dina växter från hungriga inkräktare.

2källa

6. Du kan göra ditt egna ogräsmedel genom att blanda ihop 4 liter ättika, 250 g koksalt och en matsked diskmedel. Men kom ihåg att skydda dina händer när du gör det här.

7. Om vädret i sommar inte är så fint som förväntat så kan ett växthus hjälpa dina tomater att växa. Med växthus menar vi med att sätta några kvistar i marken och placera genomskinlig film över dem för att göra så dina plantor trivs.

8. Har du fått massor av aska kvar från grillen? Kasta inte bort det, det kan fungera som ett utmärkt gödsel. Om det är en kall sommar kommer din peppar och auberginer vara särskilt tacksamma för detta.

9. En flaska kan rädda dina plantor mot kyla.

3källa

10. Om du inte har en vattenkanna hemma, kan du göra din egen av en vanlig plastflaska. Slå några hål genom den och placera den på slutet av en trädgårdsslang.

11. Du kan göra ett permanent vattnande för växterna genom att ta en vanlig flaska, slå hål i locket på några ställen, fylla den med vatten, och placera den upp och ned i jorden.

4källa

12. När du ska så dina frön kan du plantera dem i äggskal så att dina skott inte skadas när du planterar om dem. Skalen fungerar som ett bra gödningsmedel.

5källa
kredd: brightside