Vardag

Brukar du bita på naglarna? Här är anledningen till varför du genast bör sluta!

1

Om du är en person som brukar bita på naglarna måste du genast sluta. Först och främst förstör det dina fingrar men det kan också vara direkt farligt för din hälsa.

2

Att bita på naglar är oftast förknippat med ångest och oro. Vissa personer gör detta utan att ens tänka på det. Andra sätter igång med bitandet när de blir nervösa.

3

Dina naglar är en idealisk plats för bakterier att frodas och det finns en rad olika sjukdomar som kan uppstå. Problemet kan snabbt förvandlas till “dermatophagia“, som i de mest extrema fallen kan orsaka obotliga skador för livet.

När du biter på dina naglar förs bakterierna över till din mun och sen vidare ut i kroppen där det kan leda till infektioner.

4

Om du gnager överdrivet mycket på dina fingrar kommer det en tid när de förblir ärrad för alltid. Det är därför nödvändigt att alla missbrukare slutar så fort som möjligt. Annars kommer dina fingrar att se ut så här.

5källa

Vem kunde ha trott att nagelbitning kunde vara farligt i verkligheten? Jag har alltid trott att det inte hade någon betydelse, men nu har jag gott om anledningar att hålla fingrarna så långt som möjligt borta från min mun.

Dela med dina vänner!
Share on Facebook